Gratis verzending vanaf € 50

Binnen 1-2 dagen in huis

Showroom in Vught

14 dagen bedenktijd

Tot 5 jaar garantie

Showroom in Vught, binnen 1-2 dagen verzonden

Power station
op de camping

Heb je nauwelijks of zelfs helemaal geen stroom op de camping? Dan is een (portable) power station dé oplossing! Hiermee heb je namelijk genoeg stroom voor elektrische apparaten, zoals telefoon en koffiezetapparaat.

FILTEROPTIES

Merk

Capaciteit Wh

Categorie

Vermogen

Continue vermogen Watt

Type accu

Wifi functie

Type

CAMPING / OUTDOOR TOEPASSINGEN

Portable Power Stations kunnen gebruikt worden voor verschillende toepassingen. Door de verschillende outputs zijn deze solar generatoren te gebruiken voor USB, DC of 230 volt apparaten. Ideaal op de camping als stroomvoorziening, of voor thuis maar ook voor uw professionele gereedschap.


Merk

Capaciteit Wh

Categorie

Vermogen

Continue vermogen Watt

Type accu

Wifi functie

Type

Toont alle 11 resultaten

Power Station voor op de camping

Kamperen is in de loop der jaren veranderd. Je hoeft namelijk niet langer meer te vertrouwen op een pak kaarten en een gitaar voor entertainment (al is dat natuurlijk nog steeds fantastisch). Door de komst van portable power stations heb je altijd elektriciteit ter beschikking, waar je ook bent, dus ook op de camping.

De voordelen van een portable power station tijdens het kamperen.

Het grootste voordeel van een portable power station – tijdens het kamperen – is natuurlijk het feit dat je altijd een stroomvoorziening ter beschikking hebt. Dit is zeker niet het enige voordeel. Hieronder staan er nog een aantal beschreven.

  • Stil en geurloos: elektrische generatoren zijn vrijwel geluidloos en produceren geen emissies. Zo kun je optimaal genieten van de rust en stilte van de omgeving zonder vervelende geuren, terwijl je toch de voordelen van een generator hebt.
  • Milieuvriendelijk: portable power stations kun je opladen met van zonnepanelen. Hiermee wek je schone energie op.
  • Veilig: omdat draagbare power stations geen fossiele brandstoffen gebruiken, zijn ze een veilige optie, vooral als je in het bos kampeert. In tegenstelling tot gasgeneratoren kun je ze ook veilig in een tent of camper gebruiken om verlichting en elektrische apparaten van stroom te voorzien.
  • Draagbaar: in tegenstelling tot een stopcontact (op de camping) ben je niet afhankelijk van de locatie. De meeste portable power stations hebben namelijk één of meerdere handvatten, waardoor je ze makkelijk kunt meenemen.
  • Meerdere manieren om op te laden: is jouw power station leeg? Dan heb je meerdere manieren om deze op te laden. Via netstroom, EV-oplaadpunt, benzine generator, auto-oplader of zonnepanelen. Er is dus altijd wel een mogelijkheid om jouw power station op te laden.

Waar op letten bij portable power station voor camping?

Er zijn verschillende merken en types portable power stations. Elke heeft zijn unieke kernmerken. Zo zijn ze te onderscheiden in, bijvoorbeeld: capaciteit, laadsnelheid, gewicht en outputs. Hieronder gaan we uitgebreider in op deze en andere kenmerken, waardoor je de juiste keuze kunt maken.

Type en aantal outputs

Power stations zijn er in verschillende soorten en maten. Ze verschillen ook qua aantal en type outputs. Welke het meest geschikt is voor jouw situatie, is afhankelijk van welke en hoeveel apparaten je wilt opladen. Als je alleen van plan bent om een laptop of mobiel op te laden, dan heb je maar een handvol poorten nodig. Als je de uitrusting van een hele familie en apparaten met een hoog wattage van stroom wilt voorzien, heb je iets groters nodig.

Draagbaarheid

Gewicht en formaat zijn essentiële factoren tijdens kamperen. De ruimte in jouw auto of camper is beperkt. Ook moet je jezelf afvragen in hoeverre de power station draagbaar moet zijn. Gebruik je hem alleen voor buiten bij de camper? Dan is een zwaarder apparaat geschikt. Ga je er ook mee op pad? Overweeg dan een lichter apparaat.

Capaciteit

De capaciteit van een power station die je kiest voor kamperen hangt af van een combinatie van factoren, waaronder het soort apparaten dat je van stroom wilt voorzien en het aantal apparaten. Als je bijvoorbeeld van plan bent een laptop van 50W ongeveer 10 uur te laten werken, heb je een batterij nodig met een capaciteit van minstens 500Wh.

Overspanning

Sommige apparaten, vooral die met een elektromotor, hebben bij inschakeling een stroomstoot die veel hoger is dan hun continuvermogen. Een waterkoker die ongeveer 700W nodig heeft, haalt een vermogenspiek van misschien wel 1100W wanneer het apparaat start. Dit betekent dat als je van plan bent een waterkoker van stroom te voorzien, je een portable power station nodig hebt met een piekvermogen van ten minste 1800W.

Laadsnelheden en tijd

De oplaadsnelheid wordt grotendeels beïnvloed door de grootte van de accu zelf. Dus hoe groter de generator, hoe langer het zal duren om op te laden. Ook is de input van belang. Tijdens het kamperen maak je vaak gebruik van zonnepanelen of auto-oplader en in sommige gevallen EV- of AC-oplader. Hoelang het duurt om een power station op te laden via zonne-energie is afhankelijk van de input die de generator toelaat, de efficiëntie van het zonnepaneel en de wattage. Bijvoorbeeld, een EcoFlow Delta Max is met één zonnepaneel van 400W binnen 5 tot 10 uur opgeladen. Met twee zonnepanelen duurt dit tussen de 2,4 en 5 uur.

Wat is de beste portable power station tijdens het kamperen?

Over het algemeen gaan kampeerders voor een power station vanaf 1000Wh tot 2400Wh. Dit is afhankelijk van hun voorkeuren en behoeften, bijvoorbeeld hoe lang iemand gaat kamperen en welke elektrische apparaten er aangesloten worden. Hieronder staan – de door ons gekozen – power stations die het meest geschikt zijn voor kamperen. Weergeven van klein naar groot (qua vermogen).

Jackery Explorer 1000 Plus EU
Deze power station heeft een vermogen van 2000W (piekvermogen 4000W) en weegt slechts 14kg. Ondanks het compacte formaat beschikt die dus over een flink vermogen. Tevens heeft die 4 verschillende outputs (in totaal 8), waardoor je veel verschillende type apparaten kunt opladen.

Bluetti AC200 Max EU
De Bluetti AC200 MAX heeft een uitgaand vermogen van 2200W en kan een piekvermogen van 4800W leveren. Verder beschikt die over maar liefst 15 outputs en is die binnen 2 uur volledig opgeladen. Met een gewicht van 28,1kg is die wel wat aan de zware kant.

EcoFlow Delta Max 2000 EU
De EcoFlow Delta Max heeft een uitgaand vermogen van 2400W en een sterk piekvermogen van 5000W. Deze energie kun je kwijt via 6 verschillende outputs (13 in totaal). De power station wordt gekenmerkt door zijn snelle oplaadtijd, binnen 65 minuten is die voor 80% opgeladen! Het apparaat heeft een gewicht van 22kg.

Power station voor op de camping kopen

Ga je binnenkort naar een camping en kun je wel een (extra) stoomvoorziening gebruiken? Koop dan een portable power station. Wanneer je het lastig vindt om de juiste keuze te maken, kun je contact opnemen met een van onze deskundigen. Wij zijn op werkdagen van 9:00 tot 20:00 bereikbaar op (+31) 73 851 7811. Een mail sturen kan naar info@offgridpowerstation.com

De waardering van offgridpowerstation.nl/ bij WebwinkelKeur Reviews is 9.6/10 gebaseerd op 513 reviews.